Routes

Maak je klaar om bijzondere en unieke locaties te bezoeken tijdens de Urban Walk Leiden. De korte route van ongeveer 10-12 kilometer en de lange route van ongeveer 18-20 kilometer worden ieder jaar opnieuw samengesteld om nieuwe highlights en locaties toe te voegen. 

Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de route. De eerste locaties zullen in aanloop naar het evenement hieronder bekend gemaakt worden!

Highlights

Tijdens de Urban Walk Leiden ontdek je de stad op een unieke manier en kom je langs en door locaties waar je bijna nooit (gratis) komt. In aanloop naar het evenement zullen de eerste locaties van de Urban Walk Leiden bekend gemaakt worden. 

 
 

Pathe leidsche rijn

De bioscoop in Utrecht

Pathé 30 bioscopen, met in totaal 253 schermen, zijn verdeeld over heel Nederland; van Groningen tot Maastricht en van Scheveningen tot Arnhem. Met 14,2 miljoen bezoekers in 2023 zijn ze marktleider. 

En nog steeds zetten de 1.900 medewerkers zich dagelijks in om met elkaar iedere bioscoopervaring te verbeteren. Vooroplopen zit immers in hun DNA. Stond Pathé ooit aan de wieg van de film mét geluid en later ook kleur, recent introduceerden zij innovaties zoals IMAX, 4DX en Dolby ATMOS (360 graden geluid). Waarvan je de laatste twee ook kan terugvinden in Pathé Leidsche Rijn. 

Pathé Leidsche Rijn onderscheidt zich door de rooftop cinema, die sinds kort weer geopend is. Genieten van de beste films onder de sterrenhemel, dat is de ultieme filmbeleving! Het filmprogramma van de rooftop cinema wordt regelmatig vernieuwd en biedt een mix van de nieuwste bioscoopfilms en andere grote filmhits, waardoor er voor ieder wat wils is.

de ping pong club

een oude trein-restauratie loods van de ns

Ooit kwamen hier treinen binnen die behoefte hadden aan een pauze, aan wat rust, aan even opladen. Dit principe is door de jaren heen niet geheel veranderd, maar wel vernieuwd. Want nu zijn het geen treinen maar zijn het mensen, en zij hebben geen behoefte aan een pauze, maar aan spelen. Welkom bij de Ping Pong Club!

 

Een restaurant, een spelcafé, een club en een speeltuin voor volwassenen die zich heeft genesteld in Perron E, een oude trein-restauratie loods van de NS.

Bij de Ping Pong Club worden toernooien, dansavonden, fotoshoots, festivals, bruiloften en nog veel meer georganiseerd. Hier heerst het principe van ‘ja, hoe?’ in plaats van ‘nee, want’. In dit pand zitten naast de Ping Pong Club ook verschillende ateliers en werkplaatsen waar allemaal creatieve dingen worden gecreëerd.

 

Terwijl jullie door de Ping Pong Club wandelen zien jullie het aangebouwde restaurant en lopen jullie daarna door naar de oude treinloods om vervolgens weer op pad te gaan naar de andere hidden gems die Utrecht nog meer te bieden heeft. Maar mocht je nog willen blijven plakken voor een potje, is dat natuurlijk altijd mogelijk!

UCo

Een oude werkplaats omgetoverd tot verzamelgebouw

UCo is gevestigd op de Daalsedijk in Utrecht. De Daalsedijk, later opgesplitst in een 1e en 2e is de oudste weg tussen Utrecht en Amsterdam. De weg is aangelegd in 1200, naast de oude loop van de Vecht. UCo is een stichting die een bedrijfsverzamelgebouw beheert en exploiteert om plaats te bieden aan bedrijven die de wereld kunnen verbeteren. Het is inmiddels een full-service kantoorgebouw waar je naast je eigen gehuurde werkoppervlakte ook gebruik kunt maken van veel gezamenlijke faciliteiten, zoals overlegruimten, een keuken, een printer en een fijne werkomgeving. Duurzaamheid en de community zijn de kernwaarden van UCo. 

Sinds 1916 is het gebouw gebruikt als werkplaats voor de bouw van spoorrijtuigen en staalconstructies, en maakte onderdeel uit van een groot fabrieksterrein van de NS. Vanaf de jaren 50 hebben hier gastarbeiders gewerkt vanuit Italië, Griekenland, Spanje, Turkije en Marokko. De wijk om UCo is ontstaan om arbeiders huisvesting te bieden. Het oude fabrieksterrein wordt nu ontwikkeld tot woon-werkgebied en het gebouw is als Rijksmonument bestempeld. Het heeft een origineel ”sheddak”, een dag met een zaagtand-vorm. Het voordeel van zo’n dak is dat er door het hele pand gelijkmatig daglicht is. Het dak was volledig dicht gemaakt, maar dat was het eerste wat in originele staat is teruggebracht bij de herbestemming in 2017.